Čeřínek 2010

17.10.2010 12:16

Minulý víkend 8.10.-10.10. jsem se zúčastnila tréninkového kempu na Čeřínku u Jihlavy. Kemp byl zaměřen na zlepšování techniky ve všech třech disciplínách triatlonu. Sešla se tam poměrně rozmanitá skupina začínajících i zkušenějších sportovců. Byli pozváni specialisté na plavání, běh i cyklistiku, kteří nám předali své zkušenosti a rady. Podrobný report z kempu i s videem je na stránkách tritraining.cz, takže zde je spíš jen shrnutí z mého pohledu.

Čeřínek 2010

Hybrálec start

Začátek kempu byl naplánován už na páteční odpoledne v obci Hybrálec, kde se konal závod na 10km. Původně jsem závod chtěla běžet, ale protože jsem v předcházejícím týdnu bojovala s nachlazením, rozhodla jsem se raději pomoci s fotodokumentací závodu :). Závod byl i natáčen na kameru, pro analýzu techniky běhu. Vpodvečer jsme dorazili na Čeřínek, ubytovali se, seznámili a společně se navečeřeli. Potom jsme rozebírali techniku běhu podle videozáznamu, to pro mě byla úplná novinka. Následovala komentovaná videoreportáž z letošního ironmanu v Otrokovicích, tato část programu se mi moc líbila a protáhla se do pozdních nočních hodin :).

Sobotní dopoledne bylo věnováno technice běhu. Hostem byl jeden z nejlepších českých maratonců Pavel Novák. Pavel s námi probral spoustu zajímavých témat, odpovídal na naše dotazy a každému dal nějaké tipy pro zlepšení.

Odpoledne jsme se přesunuli na bazén do Pelhřimova, kde na nás už čekal trenér plavání Libor Kuchyňa. První část tréninku byla věnována technickým cvičením, v druhé části se opět natáčelo na kameru. Někteří z nás se po tréninku ještě šli ohřát do sauny.

Zpátky na Čeřínku jsme se navečeřeli a následně s Liborem rozebrali natočené video z bazénu. Obzvláště zajímavé byly zpomalené záběry mého plaveckého stylu :-/, člověk o některých zbytečných pohybech nemá ani ponětí, než je vidí na vlastní oči... Ale jinak snad dobrý no.

 Počasí nám po celý víkend přálo - bylo nádherně. V neděli dopoledne za námi na Čeřínek přijeli trenéři cyklistiky Michal Reich a Petr Culka. S nimi jsme vyrazili na cyklistický trénink. Jízda ve skupině je pro mě hodně adrenalinová záležitost, obzvlášť pokud se jedná o spolujezdce, které až tak dobře neznám a nevím co od nich můžu na silnici očekávat. Proto jsem si radši nechávala větší odstup. Na kole jsem seděla po měsíci nicnedělání a pocítila jsem, že jakákoli forma, ať už nějaká byla nebo ne, mě opustila. (né že by mi to teď v odpočinkovém módu nějak obzvlášť vadilo) Při tréninku byl opět každý natočen na kameru pro pozdější analýzu.

Po návratu na chatu jsme poobědvali a následně s trenéry rozebrali video z tréninku na kolech. Opět hodně zajímavý, tipy na zlepšení techniky šlapání se mi taky rozhodně hodí. Odnesla jsem si i pár postřehů, co se týče údržby kola.

 

Celkově hodnotím tento víkend jako velice podařený. Náplň a cíle kempu byly zvoleny perfektně. Počasí parádní. Vše probíhalo podle plánu. Po celou dobu panovala přátelská atmosféra. Pro mě osobně byl kemp hodně přínosný.

Diskusní téma: Čeřínek 2010

Datum: 18.10.2010 | Vložil: s0c

To jste meli docela chladno. Taky se snad jednou podobne akce zucastnim :)

Re:

Datum: 21.10.2010 | Vložil: Kaera

Chladno trochu bylo, ale svítilo sluníčko. Loni nám tam skoro celý víkend pršelo.

Přidat nový příspěvek